Γεωργίου Θεοτόκη 61 | 26610 80 902
Σιδάρι | 26630 99 492

Βιογραφικό

Σπυρίδων Λούβρος MD

Βιογραφικό

O Καρδιολόγος Σπυρίδων Λούβρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Κέρκυρας. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου L’Aquila της Ιταλίας από την οποία αποφοίτησε με Άριστα.

Ακολούθως υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στον Στρατό Ξηράς – 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και Τάγμα Υγειονομικού νήσου Σάμου. Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς Θεσπρωτίας.

Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία τοποθετούμενος διαδοχικά στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και σε Νοσοκομεία της Αθήνας.

Εμπειρία

 • Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας (Α’ Παθολογική Κλινική)

  Ως υποχρεωτικό κομμάτι εκπαίδευσης στην Παθολογία για την απόκτηση της Καρδιολογικής ειδικότητας. Ο ιατρός είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί από έμπειρους ιατρούς και να γνωρίσει τις ιδιαιτερότητες της παροχής υπηρεσιών υγείας στο νησί μας.

 • Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» (Καρδιολογική Κλινική)

  Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία των Αθηνών στην καρδιολογική κλινική του οποίου λειτουργεί Πρόγραμμα Πρωτογενούς Αγγειοπλαστικής για την αντιμετώπιση του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου, Τμήμα Επειγόντων Καρδιολογικών Περιστατικών, Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο οποίο αντιμετωπίζονται σύμπλοκα περιστατικά στεφανιαίας νόσου, Ηλεκτροφυσιολογικό Εργαστήριο το οποίο αντιμετωπίζει όλο το φάσμα των αρρυθμιών και των νοσημάτων που χρήζουν τοποθέτησης βηματοδότη, ειδική Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Εμφραγμάτων και σύγχρονο Υπερηχοκαρδιογραφικό Εργαστήριο.

 • Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία» (Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής)

  Πρόκειται για κέντρο αναφοράς για τη διενέργεια λειτουργικών δοκιμασιών ισχαιμίας με τη χρήση των τεχνικών της πυρηνικής ιατρικής

 • Νοσοκομείο Παίδων «Κυριάκος & Αγλαΐα Κυριακού» (Παιδο-Καρδιολογικό Τμήμα)

  Πρόκειται για το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας, με μεγάλη εμπειρία στην διάγνωση και αντιμετώπιση καρδιοπαθειών στα παιδιά.

Ο καρδιολόγος έχει παρακολουθήσει πλήθος διεθνών και τοπικών ιατρικών συνεδρίων και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την εφαρμογή της κλινικής και εργαστηριακής καρδιολογίας βάσει των διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Η αγάπη του για την Κέρκυρα και τους ανθρώπους της τον οδήγησαν στην απόφαση να επιστρέψει με τη σύζυγο και τους δύο υιούς του ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

image